Penceroboh? -,-

hello dan selamat pagi :P

aku dapat satu berita yang amat mengejutkan aku semalam . eceh . kau nak tahu apa? ada orang yang tak dikenali kata yang dya dapat rec mya , mirah and tonyet webbie kat ym kot , yang laen aku tak tahu lah . yang aku tau budak 3 ekor tu je .

semalam pukol 5 pagi cm tuh aku dapat call dari mya , suara dya cam tengah menangis and suroh aku online fb . then dye wall ngan aku kejap . tengah wall ngan dye tetibe beruk aku wat hal so skype je lah . mya crita kat aku semuanyaa and kasi aku tengok gambar yang telah siap diedit . kau tahu gambar tuh jd cm ne? gamba tuh sedikit lucah . okay , mula2 memang aku fikir orang gila tuh cuma nak gertak2 dorang je . then , lepas tengok2 gamba tuh macam2 aku fikir pasal orang gila tuh . orang gila tu suroh mya , tonyet and mirahh delete fb and ajak kawan2 islam dorang .

aku tak tahu pulak dunia sekarang dah semakin maju sampai mcm nie. nama kat fb dya pun bukan main seram .namanya CAHAYA MALURI . maybe jugak dya agama islam . maybe jugak dya warga malaysia . dalam friendlist fb dya kebanyakan semuanya perempuan . dalam fb kurang kurang info pasal diri dya so aku maen pikir2 je lah . hee :P

petang tadi aku text ngan tonyet err fairuz lah . mmg dya tngah bengang lah kot and dya ceritakan kat aku . dya kata kalau cahaya tuh on dya yang kena teruk and dya risau kalau2 gambar yang diedit tuh tersebar semua fb . bahaya kan? masa dorang tngah comment kat status mirahh . orang gila tuh mula muncul .

sorry , gambar yang aku printscreen tuh tak ikot turutan

dorang pk yang cahaya maluri tuh saje je nak buat lawak or gertak2 dorg je and si cahaya tuh tujukan ayat dya kepada tonyet . seolah2 tonyet bersepakat ngan dya . okay , kita ikot logik lah , kalau dye sepakat ngan tonyet , tak kan lah tonyet pun kene sekali . hayoo . dya mmg gila . kalau korang perasan dya ada sebut ''AURAT'' . tuh bahasa melayu kankan . hahaha

soalan aku boleh ke dye rec dorang tengah webbie ? kalau tak betol tak ape lah. aku cuma pelik benda nie .

korang hati2 lah kalau nak letak gambar kat fb or kasi gamba melalui mms . aku rasa bukan dorg je yang kena , orang laen pun ada . tak mustahil .

p/s : ayat aku mcm orang detektif conan je , tak boleh blah . hahaha (kelaka je) . apa pendapat korang kalau benda nie terjadi pada korang?


Iloveyou :)

20 budak cute:

Izzan Salwana said...

Woww ! apekah ini? knape dgn mamat tu?

Nurul Aida Shafiena said...

@Izzan Salwanahaha , mamat tuh dapat rec dorang nga webbie ngan video2 sekali . bahaya bukan?

mira azman said...

Walaooo. Gila kah ? Heshh.

scha said...

boleh ker macam tuh?
mcm psiko pon ada bila baca ayt mamat tuh. sian kawan2 aida :)

Siti Natasha Irina said...

takutnye kalau ade psikopat mcm tu . x pun orang tu obses dengan something . :s

Nurul Aida Shafiena said...

@mira azmanhahaha . tuh kawan kau lah weyh . kankan? huahua . kau jgn isau lah ,

Nurul Aida Shafiena said...

@schahahaha . thanx ya syaza . maybe boleh lah kot , zaman sekarang ape pun boleh jd . heee :P

Nurul Aida Shafiena said...

@schahahaha . thanx ya syaza . maybe boleh lah kot , zaman sekarang ape pun boleh jd . heee :P

Nurul Aida Shafiena said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mohamad Amzar said...

pysco lah mamat tu sha , eh zaman skrg dah maju , mana tahu kan , kot kot boleh rakam time tga webbie !

I.Hazwani said...

Orang tu buat fitnah + buat dosa~

HanA canDyswEeT... said...

wow. kne watchout cem nie.. bahye.

huϟna™ said...

detektif conan??
haha

Nurul Aida Shafiena said...

@Siti Natasha Irinayep . maybe lah jugak kot . mmg takot lah

Nurul Aida Shafiena said...

@Mohamad Amzarhahaha . banyak ancaman betul lah . rase takot pun ada nak webbie cm nie kan . hayoo

Nurul Aida Shafiena said...

@I.Hazwanibetul2 . thanx ya hazwani :)

Nurul Aida Shafiena said...

@HanA canDyswEeT...a'ah , sebab nak bejaaga2 . naseb baek lah dorg webbie biase2 je

Nurul Aida Shafiena said...

@huϟna™hahaha . berlakon lebih je tuhh . tak ada lesen lg nak jd detektif conan . hoho
:P

Q E E said...

R U SERIUS yang Cahaya Maluri tu? Pehal dengan dia? Sengaja carik pasal? -.-

♥ AisyaHusin ♥ said...

gilaa ah orang cenggitu~
huh ngeri. haha