AKU TAK SUKA BILA

1. bila kelas aku sunyi gila . tak macam dulu , kelas aku macam rumah hantu . haha . sebab ceria sangat . sekarang cikgu pun takot nak masok kelas kitorg . aku tak suka kelas aku macam nie sebab aku maseh tak biasa lg .

2. bila rehat , aku tak dapat nak buat perangai gila2 ngan budak geng aku dulu . dorg waktu tuh ada kelas . waktu rehat pun tak sama , kadang2 dorang yang awal , kami yang lambat . haihh . kalau bertuah pun dapat jumpe masa waktu balik je lah or curi2 masa waktu kelas kitorg tak ade cikgu , dorang masok je lah kelas kami . haha . siyes lah , walaupun cikgu tak ade kat kelas , tp keadaan kelas kami masih lg senyap . alangkah bahagianya hidop ini .

3. sir hilmi buat lawak tak senonoh dya . grrr . mmg geram lah sebab meja aku selalu jd mangsa . ade ke dye korek hidong then errr . huhh . memang kelakar. nak buat cmnekan? reda je lah . kadang2 kepala sarah and cheah pulak yg jd mangsa buku lima dya . hayoo . seram tak? -,- . heart attackk !

4 . bila cikgu bagi homework banyak sangat . geng aku yg berlainan kelas pun perasan benda nie , temasoklah aku(rajen sangat) . tak mcm dulu , kalau ada homework banyak mana pun , genti tak terusik . haha . bukan aku sorg tapi KAMI . buat masa sekrang nie tak ade lagi lah kes2 tak siap kerja sekolah then meniru kawan . hoho :P

5. bila aku kene masok tandas baru . bangunan baru, tandas pun baru lah . aku rendu tandas lama . hahaha . klu tandas baru ni , mmg aku tak berani nak pegi sorang . nina and een crita kat kitorg , dorang ade jumpe something kat situ . aku and atin pun ada teerrnampak sesuatu . err , mmg susah nak jelaskan kat sini . masa balik tu jugak lah kitorg cerita pasal toyol . HAHA .

6. sarah pindah kelas 4v1 sebab dya nak belajar akaun . dya tak boleh nak bawak subjek fizk , kimia, bio and add math . grrr . aku tau bukan faktor tu je dya nak pindah kelas . maybe sebab KAWAN . geng aku banyak yg dok kelas tuh . lepas sarah nak pindah , cheah pun nak pindah sama . lepas nie sapa pulak? atin, paah, huda? wehhh, takan lah aku nak geng ngan budak senyap tuh kot . (bukan nak perli)

7. bila geng 3a1 sekrang dah tak sebulu . gugur bulu ketiak kucing aku wehh . aku nampak kau , kau buat bodo je . heshh . bukan aku sorang je, dengan kawan aku yg laen2 pun sama . maybe sbb dah laen kelas kot . selalunya , kalau ada xtvt ape2 mesti kitorg pun tau . pergi pun sama2 . dok kat umah cheah ramai2 . aku rendu gilaa time tuh . merayau or buat perangai gila2 pun sama2 . hahaha

8. bila huda buat perangai MAHAL dya tuh , aku nak luah kat sini tak ape kan? hahaha. tak bermakna aku nie kawan makan kawan ke tikam tulang ke? bukann lah . aku tak suka bila dya kedekut ilmu . ye aku tahu , dya tuh pandai . tersangat lah pandai . tapi kan , mmg susah lah kerja aku kalau benda nie berterusan . maybe lah dulu , aku ngan huda mmg ada persaingan yg sengit dlm plajaran . tp dya yg slalu menang . aku yg selalu kalah , ahaha

9. aku percaya dya . dya kata aku macam2 . okay lah . aku terima lah kan. kau penat ngan aku kan? okay2 , sebab apa kau tak bgtahu aku teros jeh . memang aku marah gila ngan kau , nie dah dua kali . mmg aku gedik , perasan bagos , perasan baik , terlebih pandai , terlebih sensitip , aku lemah . kau terseksa ? aku tak suroh pun kau pujok aku . mmg aku saket hati skrg nie sebab lepas aku baca apa yang kau tulis kat blog kau . aku rapat ngan kekasih hati kau? owhh , itu . dulu, aku tak tahu pun yg dya tuh kekasih hati kau kan? lepas aku dah kurang rapat ngan dya , baru aku tahu . betul tak? wehh , aku tak pernah pun berkasar ngan kau kan? aku syg kau. aku tak pernah pun penat ngan kau . tapi kauu ? bila ada prob aku cari kau kan . sebab apa? sebab kau kawan baik aku . aku tak nak gadoh ke hape ngan kau . aku tau lah , aku bukannya sesape bagi kau . aku nie maybe cm sampah yg tunggu nak dikutip dlam tong sampah . aku taknak amik simpati kau . utk pengetahuan kau . aku adalah aku . kalau kau tak dapat terima aku seadanya . okay , finee !

mmg aku nak luah habis habisan kat sini sebab banyak bendan yg aku tak puas hati . semoga aku dpt cipta sesuatu yg baru di kelas yg baru . hahaha . aku dah jd smkin hangat skrg , saya sangatlah suka :D



Iloveyou :)

2 budak cute:

FaizFizy39 said...

oh pnjang nye. penat bace.
hee. berbelogwalking di malam buta

Nurul Aida Shafiena said...

@FaizFizy39hahahaha . thanx yaa :)