Bila aku nak kawin ni? HAHA.

Assalamualaikum,

Alhamdulillah, Allah masih bagi aku kesempatan nak update entry. Kemalasan yang amat, hurrr. Semakin tua semakin malas. haha. Tadikan tetiba aku dipanggil utk buat entry, entah entah ada orang yang nak ehemm tak? :p Macam yang cikgu aku cakap tadi. SOUL. haha, ada apa dengan soul? Hanya cikgu Lofti and kawan kelas aku je tau benda tu :p

Okay, bila pergi kenduri kahwin pernah tak korang terasa '' bestnyaa tengok orang kahwin, daripada rambut sampai ke kaki blink blink, makan pulak sedap sedap berbaris makanan yang pheww, lepas tu pulak banyak hadiah besar besar,  posing kat pelamin ''. K stop. Satg ramai pulak yang terliur. Haha. 16 tahun dah boleh kahwin okayy.  Jangan memain.Tunggu calon je lagi. Hihi. 

Jodoh itu ditangan tuhan, Hidup mati pun allah yang tentukan. Kita tak boleh cmni '' eh aku nak mati lah'' Kalau tak diizinkan Allah korang mati, takkan mati punya :p Paling teruk pun separuh nak mati. Tu lagi seksa hidup. And, ada yang macam ni '' ehh aku nak kayalah, tapi aku taknak kerja. Aku malas''. Kalau tak ada usaha, takkan boleh kaya. Kalau macam tu mesti semua orang kaya. Takde lah kerajaan susah susah nak bg bantuan sana sini kan ? Angan angan mat jenin je lah nampaknya kannnn.

Kebenarannya ialah
-
-
Tumblr_ludzungdzg1r2v2xfo1_400_large


Doa, usaha and tawakal. Hanya Allah yang berkuasa dalam hal segala galanya. :)
Wallahualam.

More to twitter haha. klik sini kalau nak tengok twitter aku kay? Kalau sudi follow lah tak paksa  :)

Motif aku buat entry ni? Bukan sebab aku dah gatal nak kahwin, cuma aku kaitkan sikit benda kahwin dengan benda lain. :p Sebabnya, aku nak motivasikan diri sendiri. Sedikit usaha utk diri sendiri :)

Iloveyou :)

13 budak cute:

ayien :) said...

http://sukapadahijau.blogspot.com/2012/01/tagged-from-tieqa-comel-dan-ade-sedikit.html

tagged,dh jwb sila bgtau (:

sajesukacerita said...

begitulah kehidupan..

AmyZana said...

life -_-
siapa yg x nak duit kan? ;D

Mizan said...

semua org nak kahwin..tp ada baiknya kalau kita fokuskan apa yg lebih penting sekarang ni..semua benda yg terjdai atau bakal terjadi dah ditulisNYA utk kita..cepat atau lambat kita akan memperoleh sst..jodohpun kalau ada, tak kemana.. :)

Ziela Ismail said...

eh...nanti dulu..keje dulu...dah ade duit banyak baru bule kawen ^_^

fatin amalina husna said...

kdg2 angan yg mcm mat jenin tu dpt mmbntu kta utk trus brusha kearah yg kta mahukan..hehe..

Aliff Haikal said...

ada jodoh ada la tu :D

Dianaa said...

Hihi! Chaiyok chaiyokk!

Nurul Aida Shafiena said...

@sajesukacerita warna warni kehidupan :)

Nurul Aida Shafiena said...

@AmyZana termasuk lah kita. :) hee, semua orang nak :D

Nurul Aida Shafiena said...

@Mizan yeah, itu lah kebenarannya juga :) insyaallah, yang lebih utama ialah pelajaran :)

Ika said...

setuju! nice entri. :)

si kiut lavender said...

ehem..the life...:)