Cerita Paling Comel :)

assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Thank You


Korang tengok tak cerita Thank You , Setiap hari isnin hingga khamis pukol 3 kot . kalau aku , balek jee sekolah mesti nak balek cepat2 sebab nak tengok cerita nie lah . Tepat pukol 3 mesti terpacak kat depan tv semata-mata nak tngok cerita korea nie . Kawan2 aku kate cerita jepun. haihh . Betol ka? Aku rasa korea lah . pelek2 je . Aku rasa bestt sangat tengok and aku boleh faham watak2 yang ada sampai aku terrrmenangis depan tv . Pada mulanya , aku tak tengok pun sebab aku tak tau . lepas aku dapat tau dari kawan2 aku barulah aku try tengok .

Sedihnya makk aiii, aku tersentuh bila dengar bom menangis . Secara otomatik aku pun turut menangis . Boleh dikatakan kalau tengok je cerita nie mesti aku menangis . haihh .  Yang paling aku sedih sekali , masa nak tamat tuh . Sampai sanggop baring kat bawah lori tuh sebab tanak dorang pindah . Aku suka sangat tngok Bom tuh . comeeel gilee . haha . Yang paling aku sedih kann , pasal orang kampung sume pinggirkan dorang sebab bom kene aids . dorang ekceli salah faham pasal penyakit aids tuh . aids tak akan mudah merebak , kalau tak mungkin seluruh dunia akan terkene penyakit tuh kan kata Dr Min :P . 



Malangnyaa , cerita tuh dah habis. aku suka sangat ngan ending dye . so sweett ! aku harap ada sambungannya nanti . boleh tak? Sampai sekarang aku masih lagi teringatkan cerita tuh . sebab tu lah aku letak lagu thank u tuh kat blog aku . bila denga je rasa macam nak nangis tapi tak terrnangis pun . :P

setiap orang yang tengok cerita nie mesti akan tersentuh kannnn ! aku bagi 5 bintang kat crita nie :)

Tiramisu 


Yang kedua mesti lah Tiramisu . Tengok iklan macam best jee kan? Sebab pengarah dye pun bukan main , so mesti lah hasilnya pun lebih mantap kan? Aku minat jugak tengok cerita nih sebab aku suka tengok gelagat melur and dani tuh . haha . Luar macam tak ada ape2 , tapi dalam hati siapa yang tau kan. Dya suka kat melur and dye mungkin tak perasan tuh . betul lah kot . Pada mulanya aku tak tengok pun sebab aku jarang tengok tv . gelagat dorang kadang2 kelakar kan . buatkan penonton tak jemu nak tengok . Kalau cerita dah nak habis mesti dorang buat suspen and buatkan aku bertambah tanda tanya apa yang akan berlaku lepas tuh . Soo sweet ! Aku suka sangat bila tngok pierre andre ngan sharifah amani tuh . macam serasi kan? ngee :)

tadikan , aku tengok cerita nie . hahaha :PPP shhhhhh
someone.. somewhere,.. is made for you... 

Utk pengetahuan korang , aku kalau tengok cerita mesti aku yang terlebih mendalami cerita tuh kan . HAHA . Kalau aku dah suka sesuatu cerita , aku akan ingat sampai bila2 . aku ekceli memang jarang tengok tv sebab aku sekarang tngah busy study utk ujian nanti so aku tak boleh lah ngadap depan lappy and tv selalu. 2 cerita je lah yang aku dapat kongsi kan dengan korang

korang suka cerita apa? share lah , comment yeewww :)

byeee :))

Iloveyou :)

26 budak cute:

fathiah said...

waaa..... dah lame xtgk tv... xthu lgsg cite pe yg best kat tv.. hhuhuhuh...

fathiah said...

waaa..... dah lame xtgk tv... xthu lgsg cite pe yg best kat tv.. hhuhuhuh...

Haziq Haiqal said...

Cerita 'Thank you' tu memang cite korea...akak tengok kat mane..TV8 ke...and dia ade brape episode??

cik ieka said...

cite thank you tu best sangat . ieka tak tngok apisode akhir diye . sobsob ! ieka minx izin nk ltak lgu tu dkat blog ieka yerp ~

ila said...

wah..
semua tv3 ea?
haha

Wani Wahab said...

beshkan cite thank you tuh !

ria said...

cerita thank you sgt sedih.. setiap kali tgk tisu mesti kena ader kat sebelah. .

tiamisu pun best gak la. .

cerita hindustan tu mmg feveret i. . hahah

Zaf said...

cite tiramisu da baeh da.. :[

Hasyarghh said...

Tiramisu best! DILTOPAGALHAI LAGI BEST :D

Nurul Aida Shafiena said...

@fathiahsame lah . hahaha . saya pun bz kebelakangan nie . kurang tau ape cte yang best skrg

Nurul Aida Shafiena said...

@Haziq Haiqalyee ke? kat tv3 lah . telenovela kot . pukol 3 . episod dye kurang pasti lah berapa . :)

Nurul Aida Shafiena said...

@cik iekaokay ieka . hahaha . layaann !~

Nurul Aida Shafiena said...

@ilaa'ah . haha . tv3 inspirasi hidupku lah kate kan . haha

Nurul Aida Shafiena said...

@Wani Wahabyupp . mesti lah bestt , pengarah dye pun kebabom kan? hehe

Nurul Aida Shafiena said...

@riasuka jugak cerita hindustan tuh? hahahaha . boleh lah tngok same2 kan? haha

Nurul Aida Shafiena said...

@Zafa'ah lah . lepas nie kita tngok penggantinya best ke tak :)

Nurul Aida Shafiena said...

@Hasyarghhhasyaaa lepas nie kita tngok sama2 tauuu . nangis sesama nati . HAHAHAHA :D

Anonymous said...

cite tq tuh bkn da lme dh ke..taon 2008 kot...bwu tgok skrg ea???
ciann..huhu..

Nurul Aida Shafiena said...

@Anonymousehh . yeekee? hahaha . a'ah , baru je nak tngok lah :)

Aliff Haikal said...

ahh. dah habis ?
tak dapek nak tgok ;'(

Oreo said...

someone.somewhere is made for you

suka quote ni.HEHE

LOVE HINDUSTAN

Nurul Aida Shafiena said...

@Aliff Haikalkesian ekal . HAHA . arap2 ade ulangan naty . :)

Nurul Aida Shafiena said...

@Oreohaha . layan jugak ehh cte hindustan tuh?saya pun suka lah . hehe

Amirrah Zawani said...

i dh lama tak tgk tv..
asek layan tenet je..
citer korea tu adik i cakap best..
adik i ada citer gak pasal dia kena aids.. bom tu comel kan.. :)

Nurul Aida Shafiena said...

adek je yang tengok? hahaha . same lah , a'ah . comel gilee . tertawan i . HAHAHA :)

Ifwat Syamim said...

hihi.... kita same . suke tengok cerite thank you and tiramisu.