Tolong Kami , Bantu Kamiii

assalamualaikum dan salam sejahtera

okay, terus terang lah aku memang tak ada idea nak update apa sebab kepala hotak aku sekarang memang dah serabott sebab banyak kerja2 yang belum siap lg . Kerja skola bertimbun2 macam gunung Everest . Sekarang baru boleh nak update sebab kerja sume dah settle 

Tarikh tutup contest tuh dah nak dekat , so aku harap penyertaan tuh cukup 200 ratus blog . Tapi nak buat camne kan , rasa macam tak cukup masa je . Korang boleh tak tolong promote kan contest tuh? hahaha . Kalau aku nak buat sorang memang aku tak boleh lah nak bw banyak2 sangat . aku hanya boleh bw kat sesetengah blog yang singgah blog aku nie je .

Okay , aku nak share beberapa tips yang boleh kita buat, tak kira lah kau bangsa melayu ke , cina ke , india ke , omputeh kaa , alien kaa , sumee boleh okay .  aku buat entry nie bukan lah nak tunjuk hidong tinggi ke hape tauu . 

Fyi , aku sekarang tengah buat kajian macamana nak promosikan blog aku yang tak seberapa . aku mengaku lah , aku pun tak lah sehebat mana . aku baru setengah tahun jangung mula aktif dalam dunia blog nie :)

1 . Kalau korang nak orang comment blog korang , korang jangan lah ruangan comment tuh embedded post kot tak silap aku . Lebih baik kalau korang pilih pop up . Maklum lah kan , tau2 je lah masalahnya . Setengah jam dah berlalu tapi maseh lagi tak boleh bukak tempat nak comment tuh . kalau blog ringan sangat tak ape lah . nie tak , taruk mende2 yang tak berguna . haishh. 

2.Bila aku bukak tab yang baru sebab nak bukak shoutmix korang dya akan tulis camnie Access not allowed. You can only use this shoutbox from owner's website. Sebab kadang2 aku tak boleh bukak shoutmix korang . macam mana lah aku nak tinggalkan jejak . sampai berpoloh2 kali aku reload tapi tanak jugak kuar . tak ke geram . haha . last2 aku pulak jd gila . Tolong kami , Bantu Kami.

3 . Num 3 nie rasanya aku pernah buat kot . haha . sebab terrpaksa buat jugak . Jangan letak lagu otoplay . act aku pun nyampah jugak guna sebab tak boleh nak stop . Masa aku nak bw kadang2 sampai 4-5 lagu sumenya otoplay . korang bayangkan lah macam mana . terpaksa lah aku mute kan sepeka aku nie . aku katok kepala sensorang sat lagi :P

4 . Sebaik-baiknya korang letak lah bakground post korang tuh dengan warna2 yang sesuai . semalam kot tak silap aku , aku terjumpa blog yang tulisannya tidak jelas . kalau boleh letak lah warna yang berlainan dengan background post tuh and lebih terang dari background tuh atau sebaliknya . boleh kan? :)

kalau korang nak tau lagi dengan lebih mendalam , korang pegi sini >klik<

aku ada bw kat blog budak  , abang  The Lelaki nie . Dya kata kalau nak amik medic kena dapat stret As and koku kene peringkat kebangsaan . huh? MACAMANA NI? aku dah tak semangat dah nak amik medic tuh . dari kecik lagi aku nakkk sangat jd doc  :(( harapan je lah kot :(((

byeee 


Iloveyou :)

8 budak cute:

Aliff Haikal said...

sokong semua di atas ! :)
lagi satuu !
kalau boleh gunakan bahasa yang boleh difahami. kalau tidak memang akan dipangkah belog itu
HEHE :')

F.H.'s said...

ADA YG FONTT KECIKKK SANGAT

T_____T

SOLEHAN said...

Er -,- Itu kalo nak dapat scholarship lah, nak dapat JPA ke or MARA punye biasiswa, so kene score strght. Sedih kan bunyi? Tapi kalo kaya raya, tanggungan sendiri lah ;) Tapi kalo nak jadi doc gigi ke or smthng, mudah sikit kot. Haih gdluck ;)

Nurul Aida Shafiena said...

@Aliff Haikalhahaha . pangkah lajuu lajuu . :D

Nurul Aida Shafiena said...

@F.H.'sehhh , blog sha font kecik tak? ngeehee

Nurul Aida Shafiena said...

@SOLEHANHAHAHA . saya tak kaya rayaa lah . haiyoo . sedih gilee , ase cam nak tuka pulak cita2 tuh . doktor gigi? err . pun boleh , janji dok dlm hospital :D

Amirrah Zawani said...

yeaaaapp... betul2.. setuju :)

Nurul Aida Shafiena said...

hahaha . thanx akak amirrah :))