Cantik Itu Subjektif :)

Assalamualaikum bloggers :)

Sorry sebab dah lama tinggalkan blog tanpa apa apa berita , rindu tak ? haha. Cey macam lah ramai readers kan ? :P Okay today Aida nak cerita lah sedikit tentang Cantik itu subjektif. Subjektif howkeyy , bukan objektif yang boleh korang jawab dalam kertas OMR tuu , no no no okayy.


Bagi aku aku tak lah cantik, ye itu aku akui dengan jujur sejujurnya. Faktanya, mesti semua orang ingat dalam dunia ni semua orang cantik kecuali kita. Oleh disebabkan itu, mereka terdorong untuk buat pembedahan plastik , sanggup berhabis duit beli produk skincare, makeup and segalanya. And, yang lebih extreme lagi pergi jumpa tok bomoh buat susuk emas lah perak gangsa semuanya ada -,- aku sebenarnya taktau sangat pasal susuk ni haha :P

Sebenarnya cantik tu tak kekal, alahh bila tua nanti muka berkedut jugak kan ? Kerepot jugak , jalan pun terhegeh hegeh jugak nanti. haha. Ramai orang sekarang fanatik sangat dengan artis artis sekarang. Nak cantik macam Taylor Swift lah , nak comel macam Justin Bieber lah. haihh. Sepatutnya korang bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan kepada korang. Alhamdulillah , walaupun kita tak cantik tak semestinya benda ni menghalang kita nak berjaya kan ? :)

Cantik tu semua mula dari dalam, kecantikan akhlak seseorang and keperibadian seseorang. Bukan lah dari rupa semata mata. Contohnya, rupa cantik tapi perangai buruk memang buruk lah. Tak guna pun kecantikan tu. 

So, ramai orang yang boleh cantik dengan muka, badan dan pakai tapi berapa ramai boleh cantik dengan perangai -matluthfi :)

Mathluthfi yang bg aku idea yang buat entry ni :)

thank you :)

Iloveyou :)

9 budak cute:

Ku Azhar said...

aiyookkk!!! xkisah cantik ke x kalau hati dh terpikat :p

Ku Azhar said...

aiyookkk!!! xkisah cantik ke x kalau hati dh terpikat :p

Nurul Aida Shafiena said...

@Ku Azhar haha , betul betul :)

Aliff Haikal said...

saya memang tak cantik, sebab saya hensem . wukaka :P

betul lah cakap aida , cantik dalam lagi better dr cantik luar , kalau cantik luar tapi hitam dalam hati , takbolehjugak ..

Nurul Aida Shafiena said...

@Aliff Haikal HAHAH , cantik tuu merangkumi handsome laa abang ekal :p kalau hitam kat muka hitam kat hati baik buang jauh jauh kann ? ;)

Syahbinar Shuib said...

yes! cantik itu subjektif.. suka Mat Luthfi jgak :)

Mohamad Amzar said...

cantik luar tak semstinya cantik dalam jugak!

Nurul Aida Shafiena said...

@Syahbinar Shuib :) saya pun sama :)

Nurul Aida Shafiena said...

@am : hahaha , ishh :p