Semua Manusia Tak Perfectkan ?

Assalamualaikum semuaaa and selamat malam :)

Okay click sini untuk lihat entry sambungan ni Cantik Itu Subjektif

310177_229819027079773_100001550318102_650005_1844864630_n_large


Okay, ni pendapat kawan aku suruh buat entry ni :)

Contohnya, orang yang gemuk disisihkan and and gelar dorang dengan gelaran yang erhh, memang menyakitkanhati. Cuba korang jadi macam mereka mereka ni , apa yang korang rasa? Sakit hati ? Geram ? Aku pernah  lalui yang ni, sebab aku pun gemuk. Gemuk lah jugak dari tak hee :) Siapa cakap orang gemuk tak boleh bergaya macam orang kurus? Siapa cakap orang gemuk buruk ? Kesian kan kalau dorang diperlakukan macam ni. 

Akhirnya timbul lah perasaan nak kurus sampai membahayakan diri sendiri. Makan Ubat kurus then tak makan sampai berhari hari hari tujuannya sebab nak kurus. Ada yang nak bunuh diri. C'mon lah, orang gemuk tak semestinya perlu buat perkara bodoh macam ni , sepatutnya korang bersyukur and kalau nak berubah buat secara perlahan lahan and berhemah :)

Lagi satu, kalau nak memilih kawan perlu ke kita pilih yang hott and yang lawa jee, yang tak lawa tu lempaq jauh jauh. And nak berdamping dengan orang yang lawa jee orang yang tak lawa tu kawan lah dengan orang buruk jugak. Kejam tak ? Adil tak ? Sedihnya kalau macam ni, mesti seteeghess gila kalau berhadapan dengan situasi ni kalau tak cukup iman kan ? :|

Manusia semua tak perfect. Cermin dulu diri sendiri and tanya pada diri sendiri. Adakah kita cukup perfect nak hina, pandang rendah kekurangan orang lain and fikir yang tak baik tentang orang lain. Jangan fikir yang kita bagus sangat dari orang lain , ehh tu maknenye riak. Allah tak suka tau :) 

Lastly, seronok tak tadi sambut deepavali? haha , meriah kan tahun ni dengan macam macam bunyi :) alahaii, dorang pun nak raya jugak HAHA . 

thank you.

Iloveyou :)

6 budak cute:

nieysa:) said...

sian tgk kalau org x kurus niew kena ejek . sedih .
bukan dorg mintak mcm tu kan ?

Nurul Aida Shafiena said...

@nieysa:) Haah, gemuk sangat pun salah, kurus sangat pun salah :/

Azzah said...

yang tak elok jer orang nampak kan?

Nurul Aida Shafiena said...

@Azzah haha , biasa lah manusia kan ? :)

shida'R said...

kak gemuk juga..rilek jerh..hahaaa.. :P

Hans said...

dulu2 saya gemuk gila...
masa tu memang stress
ramai betul suka menguji emosi saya...
tapi akhirnya entah macam mana saya sedar gemuk tu ada kelebihan dan akhirnya tak ada orang buli saya dah...
lepas tu kurus pula dan skrg gemuk balik
apa2pun kena positifkan hati dan berkawan dengan orang yang mampu membuat kita berfikir positif...insyaallah :-)