Pink Bukan Sekadar Warna, Tanpa PINK Hidup Ada Yang Kurang :)

Assalamualaikum and goodnight semua :)

Salam Aidiladha Aida ucapkan kepada umat islam seluruh rakyat Malaysia :) Macam mana raya tahun ni? Meriah tak ? Bagi aku memang meriah tapi ada yang kurang. Hmm. Keadaan kat kampung sunyi gilaaa, tak ada bunyi bising budak budak *bunyi bising rengekan gedik adik and aku adalah :P, dapur pun tak berasap sangat. haha. haihh, pendek kata tahun ni memang tak best sangat dari dulu.

Tumblr_lu67jxycw01r0c445o1_500_large

Kenapa ehh bila warna Pink je mesti orang kaitkan dengan PEREMPUAN ? Atau lebih teruk lagi perempuan gedik, manja, sensitif. Kenapa korang tak kaitkan dengan LELAKI? Padahal ramai kan lelaki yang minat warna ni ? Sweet apa lelaki minat warna ni :') Sumpah comel. Lelaki yang minat warna ni tak semestinya dia pondan, dia lembut. Tapi kalau dah suka nak buat macam mana kan ? Kita ada hak untuk suka sesuatu benda and orang lain tak ada hak nak halang. 

Aku pernah pakai beg sandang pink kat sekolah . Budak lelaki asyik ejek ejek aku nama minah pink and bla bla *lupa. Last last aku bebai aku tak pakai pink dah. haha. Sejak tu aku tak pakai apa pun warna pink. Sebenarnya minat tu masih ada cuma aku tak tunjuk sangat kat orang. 

''aku suka pink tapi aku bukan gila pink, aku suka pink tapi aku bukan minah pink''
FULLSTOP!

Semua warna lawaa okayy, tapi ada pandangan yang warna pink tu tak lawa tapi warna merah tu lawa. Tu semua pandangan masing masing. Setiap orang ada minat masing masing, kita tak perlu jadi hipokrit, tak perlu nak rendahkan orang lain kayy :) Pendek cerita, kalau tak ada pink hidup mesti ada yang kurang, tak ceria, warna pun tak berapa nak berbagai sangat  kann ? :)


malam ni aku overnight dengan  mirah :P haha, anak musa puas hati ? :p


Iloveyou :)

6 budak cute:

AmyZana said...

hmm
raya sye plak agak boring sbb semue org bermalasan je dkt rumah :/

NynaMysarah said...

Haha you're right baby ! rasa mcm nak like entry niyh 1000 kali. wehuhuhu :)

kanakanak said...

org dah salah angap dgn warna pink :(

Iera yeppeo said...

mmang betul..sya pun penah jadi mcam sis..kene ejek coz pkai beg pink..tpi jgan risau..pink tetap diutamakan..

Lynn said...

saya suka pink jgk..^_^

Cepat..!! Contact lense nak let go..!!

Aliff Haikal said...

ekal suka pink , tapi pelik perlu ke orang pandang serongg =='
orang melayu memang cemginie tauk .