Anda Terlalu Negro? Terlalu Melepak? Banyak Tumbuhan dimuka ? Meh sini baca :)



Assalamualaikum and Selamat Malam kepada yang sedang nyenyak dibuai mimpi indah and tak lupa jugak yang masih gagahkan diri online ni :P Okay, sekarang AS nak buat entry merapu pulak boleh dak ? Boleh lahh :p Actly gian sebenaqnya sebab dah lama tak merapu kat blog sendiri hihi :P

Hampa nak kulit lawa dak ? Nak ? Aku boleh bgtau, Nak tau caranya ? Jom tengok ni satt.

Okay, ni barang penting ni, wajib ada tau. Kalau tarak genti tak jadi :P

CILI API, CILI PADI CILI MERAH CILI HIJAU
Segengam Cili hijau, kalau cili merah lagi bagus. Lagi merah atau lagi hijau cili tu tambah menjadi! Hampa blender cabai ni sampai hancoq tau, SAMPAI HANCOQ!


CLOROX
Okay ni bukan nak buat iklan Clorox tau, ni lah bahan yang perlu hampa kena ada. Masukkan air clorox ni sampailah dia hampir hampir penuh kat bekas korang tu.

LADA HITAM 
Haa ni kalau tak mau pun takpaa aihh, aku sebenaqnya tak pasti ni lada hitam kaa apa? hahaha -.- Yang ni korang blender dia sampai jadi macam abu tu, haha, ehh boleh ke blender eh ? -.-



Okay bahan seterusnya adalah acid, tak kira lah acid apa, Citric Acid, Hydrochloric Acid, Amino Acid, Carbonic Acid and blaa blaa. Asalkan hujungnya ada acid ok? Huhauhuahuau :p

Kalau nak bestt hang pi amik asid yang orang main curah curah simbah simbah jirus jirus kat muka tu :)
Masukkan asid ni campur sekali dengan bahan bahan tadi tu, alahh main campak campak jee, sonang jaa aihh.

Then hampa cuci la muka hampa dengan benda tu, alahh buat ja macam korang basuh dengan air paip tu hahaha. Kalau respon positif habak mai tauu. Kalau respon negatif jangan pulak cakap Aida Shafiena yang ajaq hang. Aku tak akan bertanggungjawab kalau jadi apa apa satg :P

Selamat Mencuba guyss ;)

#pelat utara actly best :p nak lepaih gian hihi :p



Iloveyou :)

14 budak cute:

Aliff Haikal said...

hahaha siottt je ! kfine , sy akan usulkan petua2 ni kat semua tempat atas nama aida shafiena , :P

Nurul Aida Shafiena said...

HAHAHA, jangann lahh satg kami kena pi tangkap polis pulak xD, kesian satg free jee kena saman haha :p

NynaMysarah said...

Perhhhh! melecur muka satg. Berlagu pilu kangg. haha

Syuhada Nur Ekhwan said...

sumpah law buad nie mesty cun kan.. ilang sgala bagai daki yg ada d muka..
hahaa

I-sya said...

Emmm , betul ke neh ? Mcm pelik je o.O

Syahbinar Shuib said...

hahaha... memang terbaikkk la petua2 nihh !

Nurul Aida Shafiena said...

@NynaMysarah hahahahahaha :p seeloknya tak berlagu haha :p

Nurul Aida Shafiena said...

@NynaMysarah hahahahahaha :p seeloknya tak berlagu haha :p

Nurul Aida Shafiena said...

@Syuhada Nur Ekhwan haha, tu memang dah pasti, mesti cunnng puas hati :p

Nurul Aida Shafiena said...

@I-sya hha, jangan lah percayaaa sangat, sangat musibah maii :p

Nurul Aida Shafiena said...

@Syahbinar Shuib haha, terbaikkk, haha, kerja gila :DD

niney samza said...

kalau orang percaye, boleh ikut tips ni ! hahahaha

cik mumu :) said...

Mak aihh, hancoq muka ceq satgi ! HAHA

Aliff Haikal said...

AIDA SHAFIENA ! tak putih pun kulit ekal ! haha