Tutorial: Border

assalamualaikum

miloss req tuto nak buat border kat tepi tuh , alaa yang wane kelabu and pink2 tuh. kalau tak nampak tuh sah2 lah kau buta warna :P .

1. Dashboard > Design > Edit Html

2. nie border kat main blog . ctrl+f and search code nie
#main-wrapper {

3. copy and paste code nie di BAWAH code #main-wrapper {
border: 2px solid #000000;

4. ni code utk border kat sidebar, ctrl+f and search code nie

.sidebar widget {

kalau tak jumpa carik pulak code nie

#sidebar-wrapper {

5. copy code nie and pastekan BAWAH code tu
border: 2px solid #000000;

tak jumpa code yang dicari tuh? okay2, korang carik code yang hampir2 sama dengan code tuh sebab ini ikot dalam blog aku , aku tatau pulak blog korang cmne . hee .

6. tukarkan code 2px tuh and kod warna ikot kesesuaian blog

7. PREVIEW dulu , kalau menjadi baru tekan SAVE

byee

JANGAN COPY TUTORIAL NI BOLEH TAK? THANX :)


Iloveyou :)

10 budak cute:

huϟna™ said...

haa..
da lme carik bndealah ny.
jumpe jgak akhirnye.
thanks aida(:

Nurul Aida Shafiena said...

hee . cuba lah yaa . kalau menjadi bgus lah . kalau tak jumpa code dya msty ada jalan yang laen kan? :)

huϟna™ said...

aida,xjumpe la code dy.
code yg hampir2 same ade byk.
tataw nk ltk katne.

cik milos said...

Thanks babe buat tutorial ni untuk milos hehe

Nurul Aida Shafiena said...

husna : tak jumpe? act sume boleh buat border nie . cuma codenya yg berlainan .

Nurul Aida Shafiena said...

cik milos : hee ! welcome lah babe . tak ada hal lah

Mohamad Amzar said...

menjadi , tp template am tidak boleh terima ! hee.

Nurul Aida Shafiena said...

hahaha . siotsiotsiot!

nadd said...

huaa tk jadi :( ni template ape? template desingner kea?

Nurul Aida Shafiena said...

@naddkalau template designer maybe tak akan jd lah nadd :)