Tutorial: Shadow Effect dekat Text Post Entry

assalamualaikum

aku nak buat tutorial cara nak buat effect shadow kat text entry pulak okay . disebabkan banyak tutorial yang dah buat effect shadow kat post title and sidebar . so aku abaikan jek lah . haha . act aku memandai2 jek buat sebelum nie . aku tak sangka pulak menjadi . haha . korang nampak tak macam ada bayang2 dekat tulisan kat entry2 aku ? tak nampak? kalau tak nampak tuh nak dekat lah tuh. hee :P


1. Dashboard> Design > Edit Html

2. tekan ctrl+f and search code nie
.post {
kalau tak jumpa code tuh mesti ada cara laen kan. so korang pndai2 lah carik code yang hampir2 sama dengan code nie

3. copy and paste code nie BAWAH code .post {
text-shadow: 2px 2px 3px #000000;

4. korang tukar lah code warna tuh okay . aku amik code warna nie kat photoshop or shoutmix . hee . :P

5. preview dulu

6. makan keropok murni dulu , baru tekan SAVE

byee :)

JANGAN COPY TUTORIAL NI BOLEH TAK? THANX :)

Iloveyou :)

8 budak cute:

Professor Hanan said...

akak..sy nak shadow effect kan title post boleh??

Professor Hanan said...

akak..sy nak shadow effect kan title post boleh??

Nurul Aida Shafiena said...
This comment has been removed by the author.
Mohamad Amzar said...

mekaceh !

Nurul Aida Shafiena said...

hanan : okayy . naty akak buat eh , tunggu okayy . :)

Nurul Aida Shafiena said...

hahaha . same2 lah budak!

Ary said...

akak , nape .post { tuu takde ea ? dah carik dah , tpy dy kuar h3.post-title ?

Nurul Aida Shafiena said...

@Aryh3.post-title tu utk post title . pun boleh gune tau . cube cari .post body{ pulak