Tahun Baru , Azam Baru :))

assalamualaikum :)

Tentu semua orang dah buat post pasal tahun baru kan? Aku pun tak nak ketinggalan nak post . heee . Selamat Tahun Baru utk kawan2 fb , bloggers , smkkk, kawan2 lama sktp . imy ! Kadang2 aku rase aku tanak tahun baru nie sebab aku akan kehilangan banyak kawan2 yang rapat ngn aku . grrr . Bukan gadoh ke hape . Cuma dorang maybe akan semakin busy dengan pelajaran masing2 . aku pulak dah berazam tanak online sangat dah . alamatnya terbiar lah blog aku nie kan . maybe nie kali terakhir aku edit . haha .  rajin2 lah korang rindu merindui aku tautau . :P

Rasanya setiap orang pasti mempunyai azam or perancangan masing2 utk meningkatkan taraf hidop korang kan . Tapi utk menepatinya tak lah semudah di saat kita merancangnya . Aku pun pernah gagal menepati azam yang dibuat. Maybe juga azam tuh kurang realistik and diluar kemampuan aku . Contohnya korang nak ke sekolah . Mesti korang yang kene berjalan sendiri tanpa bantuan orang laen . Betul tak? Sebelum merancang korang mesti lah ukur terlebih dahulu sama ada azam tuh boleh terlaksana atau tidak berdasarkan kemampuan kita sendiri . 

i'm great believer in luck, and i find the harder i work. the more i have of it 
-Thomas Jefferson

Berjaya adalah perkataan yang sederhana . tapi masa utk mencapainya sangat panjang . walaupun korang tak berjaya sepenuhnya . Korang kenelah tetap bersyukur dengan apa yang kita dapat . Secara otomatik kita akan dapat kredit kan . hehe . Kenangan manis atau pahit korang jadikan lah kenangan . Tak lupa jugak lihat lah dengan jelas berada dihadapan dan lihat apa yang belum kelihatan iaitu wawasan . 

Tak semestinya kita akan dapat apa yang kita ingin kan . betul tak? tak semestinya juga korang perlu bersenang-senang dulu baru bersusah-susah  . haihh . pelek pulak bunyinya . hahaha . Korang kene lah tingkat motivasi diri utk tampil lebih yakin . ecewahh . :PP

Azam aku? rase banyak lah kot and aku dah fikir masak2 and aku rasa tu dalam kemampuan aku . tahun baru , mesti lah korang masing2 nak majukan diri kan. tingkatkan prestasi bukannya tingkatkan kontroversi . 

Pejam celik , pejam celik dah 2011 . suka atau tidak 2011 tetap degil menjelma. semakin gemok lah aku lepas nie . Sedar tak sedar aku dah nak masok tingkatan empat . Aku rasa baru semalam aku maen jongkat jongkit , polis sentri , nyorok2 . aku rindu sangat masa tuh . aku rindu nak jadi budak2 . Kalau lah aku kawan ngan doraemon mesti aku boleh putar2 kan masa sesuka hati aku. --'

Pertama , tingkatkan keyakinan diri . 

Kedua , kurangkan masa online fb and blog

Ketiga, rajinkan diri ikot jadual yang dah dibuat

Keempat , jadi pelajar harapan spm 2012 . insyaallah

Kelima , cinta? -,-

Lima tuh je yang korang boleh tau . hahaha . yang laen rahsia :) . 

If you can imagine it , you can achieve it , if you can dream it , you can become it
-William Arthur Ward

Akhir kata , semoga korang tempuhi tahun 2011 nie dengan bijak, bertenaga and lakukan lah apa saja dengan penuh yakin . 

yessss . :)

kredit : fb -Mya awaludin , Myra amyra , Fairuz hamizah , Fairuz , Biskutam , Anys fauzi , Huda , Mia azman , Kak Syaa , Khairunnisa azhar , Amy Mya , Nyna Panda , Akak Bibiecici , Shida , laa, Sue , Nynamysarah, Hana , and yang laen2 

3a1: Cheah , Nina , Huda , Sofia , Atin , Nazatul , Sarah , Amylea , Aen , Hazirah , Zuki , Adib , Amir .

ilove uuu . 

p/s: aku nak masok sama kelas ngn budak 3a1 mcm dulu ! amin !

byee 

Iloveyou :)

6 budak cute:

SOLEHAN said...

Oh form4 student? Gdluck :D

Nurul Aida Shafiena said...

@SOLEHANhahaha . yuyup . solehan pun sama jugak :D

aNnE said...

selamat bersekolah yer..hehehe

najihah sahami said...

ehehehe...gdlak tau dik...akak xbole balas kat sb sebab bb akak lembab lagi ni....

:(

Nurul Aida Shafiena said...

@aNnEthanx akak , hehehe . :)

Nurul Aida Shafiena said...

@najihah sahamiowh , laaa , ingtkan dah okay dah , kacau je lah , tape , naty adek balas kat comment box akak pulak tau .