Tutorial: Cursor Comel

assalamualaikum :)

aku nak buat tutorial nak buat cursor comel macam aku nie , alaa , yang cam pari2 yang comel2 tuh . korang nampak ke tak? kalau tak nampak tuh sah2 lah umo korang tak panjang dah nanti . hahaha :PP

jom mula :D

1. Dashboard > Design > Page element

2. Add gadget di Page Element tersebut , nanti dya akan keluar mcm pop up

3. Korang copy code nie
<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL ICON), progress;}</style>

4. Korang boleh cari url icon tuh kat glitter-ghraphics

5. Korang gantikan lah URL ICON tuh dengan url icon yang korang suka

6. Save !

jadi tak? simple kan? hee , tak sampai lima minit pun :)


Iloveyou :)

4 budak cute:

Syafa :)) said...

ello sy suke bce tutor awk , cme kn , knn kte add gadget di page element , , kte na pileh yg mne ? trimass :)

Nurul Aida Shafiena said...

@Syafa :))pilih html/javascript . welcome

Syafa :)) said...

salam , npe sy uat xjdi ?

Nurul Aida Shafiena said...

@Syafa :))hmm , cube try and error okay . :)