Jalan Jalan And Jalan Dan Jalannnnn

Assalamualaikum kepada semua followers blog ni , yeahh , rindunya mak aaiiiii nak update blog bersawang ni , rindunyaa nak bukak fb , rindunyaa nak blogwalkingg . brrr . Okay lah , macam yang aku dah bagitau dalam entry lepas aku bukannya sengaja tak nak online . Dah waktu yang tak mengizinkan aku nak onlinee . huu . kesian kan kan . Ni pun aku online sebab aku dah meroyan sangat nak online . hee :P


Entry yang lepas aku ada bagitau aku ada pegi Batu Hampar kankann , haaa , kalau yang belum menikmati keindahan kat sana sila lah pergi yee . Sebab aku seyakin-yakin nya mesti korang tak akan kecewa kalau pegi , mesti akan jadi kenangan terindah and korang tak boleh nak lupekan . hehe . Belum cuba belum tau kan . 

pemandangan kat batu hampar


Aku , Amanina , Cheah , Aen , Huda , Amir and Iqrak pergi batu hampar hari sabtu lepas , mula-mula aku, huda , cheah, aen , nina naik kete ayah cheah , abg cheah lah yang bawak kan tak kan lah cheah kot . Lesen pun tak dapat lagi :P Ecehh , dengan dup dap dup dapnya perasaan kitorang , haha . Actually , kitorang tak pernah keluar dengan kawan-kawan pergi sejauh ni (dengan family lain cte lah ) . Sampai kuala kurau kitorang tunggu bas merah pergi ke Bagan Serai , RM1.90 jee tambang dye wehh . hahaha . Sampai ke Bagan Serai naik teksi , RM35 bahagi pulak 4 orang , so setiap seorang kitorang kene bayar 7 ringgit je lah kan . haha

Tapi Aen , Amir and Iqrak kesian lah sebab dorang kene baya lebih sebab kene bahagi 3 orang jee , so mahal lah sikit kan ( takpe dorang kan kayee :P) . Naseb kitorang lahh dapat pemandu teksi yang peramah , haha , pakcik tuh bila kitorang tanye dye jawab jee and dye ade cite pasal anak2 dye . Aku pulak kan dudok kat depan so bila pakcik tuh tanye aku lah yang banyak kene jawap . brr . Sampai je kat batu hampar tuh kitorang sume pakat nak carik tempat yang best nak mandi . Yeah , kitorang pergi kat tempat yang atas sikit and dalam ,  time yang aku kurang suka aku kene naik bukit macam naik bukit larut tuh , brr . dah lah aku pakai kasut lain daripada yang lain =.= . lepas tuh dorang gedik pulak nak turun . brrr


Mandi ,mandi and mandi , haha . yess aku mengaku, aku memang tak tau nak berenang . haha . best gilerr main air kat situ , airnya tak lah deras sangat , sejuk sampai ke tulang . Mengigil-gigil haku macam orang dok kat kutub utara jee . haha . Jeles wehh tengok pasangan couple mandi , macam amir and aen . Kata nina so sweet . hahah . Pakwe huda pun kebetulan ada sekali , tapi dya datang masa lastlast .


Pasal makan pulak , jangan risau lah . aen dah siap bawak beg makanan besarrr . Yang paling best mesti lah aen yang masak sendiri . haha . Tak payah nak susahkan diri aku nak bawak itu ini . :P rajen gila aen masak sume tuh , nuget , kentang , nasik goreng and sambal udang sume tuh dye bawak . Sambal udang dye meletup wehh , pedaspedas dye sedap . iloikee . haha , aku tak rasa yang aen yang masak . hoho (nampaknya amir jatuh cinta lagi dengan masakan spesial aen )  Sedar tak sedar dah sampai pukol 1.30 , kebetulan hujan pulak , habis tudong sume basah . brr . Sume pergi tuka baju , tak puas lagi aku nak mandi T__T . Then tunggu kat kedai makan , sembang sambil tuh tunggu pakcik teksi yang kitorang naik tadi  .

Lepas tuh kitorang makan kat KFC Bagan Serai , aku makan snack plate ngn cheese wedges kot . aku kongsi ngan huda sebab duit pun tinggal RM10 pun kurang tahuu , brrr , lepas tuh bas bertolak pukol 6.30 kot. Aku terpaksa tido rumah cheah sebab hujannn . Naseb baik lahhh dya ada kalau tak aku tak tau lah . hayoo . 

Sedaarr tak sedar seluar aku koyak dohh , haha , aku baru jee tau , malu gilee aku kot abang2 and adik2 dye nampak . dah lah abang2 dye and adik2 dye sume lelaki . Kalau adik2 and abg2 dye sorang dua tu takpe lah , ni lebih . Kalau kecik tuh takpe lah ni besauuu  =.=



Happy Birthdayy to youu , Happy bday to youu , happy bdayy nur amirahh. happyy bdayy tooo youu , ilove u Nur Amirah Binti Musa . Aku sayangg kau nak mamposs , thanx sebab gilee ngn aku . Kau dah tua dah wehh , bawak besedaa yee , kau makin cun dohh , haha . Sampai hati kauu rampas sugardaddy aku . brr . Aku tak dapat nak call kau , haha , ni dah dua kali aku wish kan walaupun hari tuh fake . haha . SEMOGA KAU BERBAHAGIA DENGAN COKLAT PIE KAU . ilovee u like damnnn hell . <3 <3


tuh jee utk kali ni okay . 

bui buii :)

Iloveyou :)

3 budak cute:

gigiAriEma said...

hukhuk.. lame tak pergi taiping.. ngee.. rindu sana.. :)

kmslm dkt kwn aida tau..

Mohamad Amzar said...

wah , taiping ! kampungku.

Nurul Aida Shafiena said...

gigi : gigi pena pegi taiping ke? hahaha . okay , datang lah taiping . bestt tauu :)

am : kampung saya disana bukan disitu