15 THINGS ABOUT ME !!

Assalamualaikum dan salam satu Malaysia semuaaa . Thanks sebab korang sudi jenguk blog serabai nih ok . :) Aku baru je lepas tengok cerita kat TV3 dalam Mega Movie , Race To Witch Mountain kot . Best kot cerita tuh sebab ada kaitan dengan sains so aku tambah suka lah . haha . Aku suka cerita yang ada pistol senapang , kejar-kejar , UFO , teknologi and yang mencabar . Macam cerita tuh lah . Aku suka dengan cerita yang macam tuh , kenape eh negara kita tak buat cerita macam tuh? brrr




tajok entry ni ialah Presenting 25 thing About ME !

yeahh , lets start !

1. aku memang suka puji diri sendiri , sebabnya ? kalau orang tanya kenapa aku akan jawab sebab nak awet muda . hahaha . yeahh , bagus untuk senaman muka terutamanya kat hidong , kembang habiss . haha . contohnya. ,dah dua tiga hari tak mkn nasik laa..fuyoo , hari ni 10 kali naik turun tangga lah .haha .boleh buatlah soalan  add math ni !sedihkan sebenarnya puji diri sendiri ni,hahaaa..whattodo tade sape nk puji! Who cares? haha , dorang layann jelahh . 

2 . Aku memang seorang yang tidak tetap pendirian . Bukti yang lain , kalau pendirian kita tak tetap , tulisan kita mesti berubah dari kecik jadi besor , dari besor ke kecik . Kalau aku sat senget sini , sat nak senget sini . Seni lah katekan . haha . 

3. Aku lebih suka bersukaria dengan kawan-kawan berbanding dengan family . Sebabnya , aku tak dapat nak pergi sinii , nak pergi sanaa . Nak beli ini , nak beli itu .  haha . 

4. Kalau aku kene buat pilihan antara aiskrim coklat dengan strawberry , sila jangan tanya aku . Mesti aku blurr nak jawab ape . haha . Kalau boleh nak kedua-duanya . Haihh . 

5. Kalau bosan bukak laptop , onl fesbuk , lepas tuh bukak blog tutup blog, check notification , check message , then offl fb . Orang takde keje memang macam nih . -______-

6 . Suka gelak kuat kuat dalam kelas sampai cikgu kelas sebelah marah . haha . Yes , aku memang tak boleh dengar orang buat lawaak , even dia buat lawak sikit je tapi aku boleh gelak macam nak mati pulak . hayoo 

7. Aku suka buat mende yang menarik perhatian orang . Contohnya , dalam kelas senyap sunyi cikgu tengah tulis kat papan putih tetiba aku tepuk-tepuk tangan . Then semuaa orang gelak . haha . Kalau cikgu tanya soalan walaupun aku taktau aku nak jawab jugak and jawab je lah dengan jawapan yang salah hanya untuk menarik perhatian orang . haihh . Memang memalukan -,-

8. Aku memang seorang yang malas nak laksanakan jadual bertugas tuh . Sapu sampah , padam papan putih and yang lain-lain tuh aku biar kan je orang yang tolong buatkan . Kecuali kalau kene marah dengan ketua kelas baru lah kelam kabut nak buat . haha . 

9. Aku cepat gelabah kalau sesuatu benda yang aku tak ingini berlaku tibatiba . Contohnye mase kat skola td duit aku hilang , dah kecoh satu kelas aku sampai cikgu2 pun ikot same ribot ngan aku . haha . Rupanya duit tuh ade dah dalam poket aku cuma aku yang tak perasan bila pulak aku amik duit yang atin bagi tuh? Sampai sekarang aku tertanya-tanya bila pulak aku ambik? -,-

10. Kalau text or walling dengan sesiapa kat fb mesti aku akan taip ayat yang penuhpenuh . takada perkataan orang pelat ok . Aku sangatlah anti giler giler nak mampos dengan orang yang macam tuh . 

11. Aku sangat errr tettt bila jumpe mamat hensem . bhahaha xD . kalau ada mamat hensem kat skola mula aku sibok lah lirik sana , lirik sini . Kalau tak kenal buat2 macam kenal . haha . nguks -,-

12. Aku suka tengok Majalah 3 , Nona sebab nak tiru gaya dia cakap . ecewahh . Berlatih nak jadi pengacara lah kot . hahahaaa :p 

13 . Aku suka update blog sambil dengar lagu , sambil2 tuh boleh lah aku nak feeling habiss kann . haa , baru lah meriah sikit . haha , nak lagi meriah bukak kuat-kuat sampai pekak telinga -,-

14 . Aku mmg susah nak carik mr right sebab aku terlalu cerewet . hahaha . Siapa nak try angkat tangan? xD

15 . The End . Thank you Thank You :)


byeee


Iloveyou :)

10 budak cute:

yad'z said...

saye pun same... lebih suke spend time dengan kawan2 dari family.. huhu... tapi kalau sehari dapat spent dengan family.. akan enjoy habis2an.. cam heaven giler..huhu

Nurul Aida Shafiena said...

@yad'zhahaha , sebab lebih bebaskan nak pergi mane? lebih best kot berbanding dengan family . haha

shidah2020 said...

stiap manusia msti ade kebaikn dn keburukn sndiri . . sme cm sye . . :D

Wani said...

wani pun suka gelak kuat2 dalam kelas . haha , tak pasal2

Aliff Haikal said...

25 ke 15 ?

Nurul Aida Shafiena said...

@shidah2020a'ah , betul tu shidahh :)

Nurul Aida Shafiena said...

@WaniHAHA . dalam kelas je pun kann . takpee , sah lah tolak jd menantu . bahaha

Nurul Aida Shafiena said...

@Aliff Haikalsebenarnya 25 tapi dipendek kan jd 25 sebab blurr nak taip ape . haha

Aliff Haikal said...

@Nurul Aida Shafiena tengok dia taip pun sala . HAHA ! :P

Nurul Aida Shafiena said...

@Aliff Haikalmana ada salah lah . HAHA . haishhh . tersilap jee tuh :P