Kalau dah tau langgar kenape nak langgar lg :(

Assalamualaikum dan salam satu bloggers semuaa :) apa mimpi pulak aku update malam-malam buta ni eh? Act aku baru je bangun dari tido yang mimpi tah kat mane-mane tadi . Dengan rambut serabai, bilik bersepah lepas aku mengamuk tadi :P.  Aku dapat tido 20 min je lepas aku tengok cte cerekarama tv3 tadi .Besttt , sedih pulak bila tngok tadi . Air mata aku dah bertakung selama setengah jam lebeh , lepas tuh tanak meleleh pulak . haihh . Act aku tak paham akhir cte tuh . hee :P

comel kan ? ni lah anak kucing tuh hee :P

Teringat pulak kat ibu kucing dengan anak kucing jiran sebelah rumah aku tuh . Dorang tuh rapat sangat sangat . Sekarang mak dia dah takde sebab kene langgar dengan teettt (aku taktau ). Lepas beberapa hari aku tak nampak dia sebab selalunye dia akan singgah dok mengiau panggil kucing jantan kat rumah aku , haha . Then aku tanya lah jiran sebelah aku tuh , dia kata mak kucing tuh dah takde , taktau meninggal kene langgar dengan menatang ape . Kesian betul kucing jantan kat rumah aku tuh kan ''melepas lah'' katenye . Kesian jugak kat anak kucing tuh , dah lah kecik cinonet lg :( Kenapa lah main langgar je? tak dak mata kaa hang? brrr

Selalu sangat aku jadi saksi kematian kucing tuh . Kesian sangat-sangat . Dah tau langgar kucing kenape nak jalan lg , lepas tuh langgar lagi dan lagi . Kesiannya :( Aku selalu tengok bangkai kucing tuh jd sampai terkeluar sume organ2 , herrr . aku taktau lah nak cakap macam mane . Cuba kita fikir balik , kalau kite kat tempat dia apa yang kita rasa . Memang lah dorang taktau fikir , jangan lah korang pulak jadi manusia yang taktau berfikir . Kalau kucing boleh berfikir tentu dorang lebih pandai dari kita. Siapa setuju angkat tangan yee murid2 . 

Walaupun aku takut kucing , tapi aku jugak pencinta kucing tew . Aku bukannya tak suka and aku tak sanggop nak campak2 or pukol2 dia . Baik tak aku? haha . Aku tau aku baik (kembang dahhh ) . ehh2 , apesal lah pulak aku melayang-layang sampai dok cta pasal kucing ni? haha 

Aku ada terbaca entry Azra Rahman iaitu entry berani mati beliau tentang perbezaan antara blogger terkenal . Tak sangka pulak kak irine nadia marcello , Fatin Liyana, abg Aizul Marcello tersenarai . Kalau kita asyik dengan kefemesan kita mesti kita pun lalai dengan kefemesan tuh kan . Betul tak? So , tegur2 lah walaupun sepatah dua dengan blogger lain ok . Sebab dengan blogger lain jugak lah korang boleh femes kan . Tanpa bloggers yang lain korang takan dapat apa yang korang dpt skrg . Thank you guys and aku masih pembaca setia mereka :)

byee 

Iloveyou :)

8 budak cute:

Aliff Haikal said...

sedih tengok bangkai kucen tersadai kat jalan . takde sorang pun hamba manusia yang sudi mengutip bangkai tu kat atas jalan walhal ada rumah orang kat depan jalan tu . T_T

about blog yang post berani mati macam tu . ekal salute dia sebab dia at least meluahkan perasaan dia . memang betul what dia cakap . :)

Nurul Aida Shafiena said...

tu lah , hari tuh tngok bersamamu kot . sedih gila tngok kucing terbiar mcm tuh . dorang tak pandai jaga kucing dorang sbb tu lah . haishh , menganggu jiwa raga

okok , aida pun pena melaluinya dulu , sedih gile sbb dye tak bls post aida

AmyZana said...

alololo
comeynyeee kucing tuh ! nak peluk je rase !

cik teynteyn said...

eh awak takot kucing ?

yeyeyeye , samelah .

kite pon takot kucing tp kite tak kejam.

:)

syer said...

cian btl tgk kucing..sye ske kucing..
x leh nmpk kucing yg mke cdey2..

Nurul Aida Shafiena said...

@AmyZanahahaha . peluk je lahh . gebuuu !

Nurul Aida Shafiena said...

@cik teynteyna'ah, same lah kite kan . :)

Nurul Aida Shafiena said...

@syerkucing sume cutecute kann , suke letak gamba dye kat blog and jd wallpaper :)